Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre yarından itibaren Balkanlar'dan soğuk hava sistemi geliyor. Çarşamba günü sıcaklıkların düşmesiyle yurt genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülecek. 

 

Meteoroloji'den gelen açıklamada ülkemizin önümüzdeki hafta, 07.01.2024 tarihinden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor.

hürriyet.com’un aktardıklarına göre, Yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olması tahmin ediliyor.

10.01.2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklığı düşecek. Güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın, Pazar ve Pazartesi günleri batı ve iç bölgelerde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği bekleniyor.