Japonya'da 'korona-boşanması' etiketinin Twitter'da yoğun dolaşımda olduğu dönemde, bir şirket 'koronavirüs boşanmasından' kaçınmak isteyen çiftlere geçici süreyle ayrı daire kiralıyor. Başvuranların başını, kocanın şiddetinden ya da çocuklara bakma zahmetine girmemesinden kaçan kadınlar çekiyor. Koronavirüs günlerinde özellikle Çin'den karantina altında kalan çiftlerde ayrılık-boşanma oranlarının arttığına dair haberler gelirken, krizi fırsata çevirenler de çıktı.

Japonya'da 'korona-boşanması' etiketinin Twitter'da yoğun dolaşımda olduğu dönemde, girişimci bir şirket, 'korona-boşanmasından' kaçınmak isteyen çiftlere ayrı daire hizmeti sunmaya başladı. Birbirlerinden bunalan çiftlere boşanmak yerine bir süre ayrı kalmaya ihtiyaç duyduklarını telkin ederek elindeki boş daireleri kiralayarak çözüm üretiyor. Ailesinden kaçmak ya da başını dinlemek isteyenlere geçici olarak kiralayabilecekleri tümüyle mobilyalı dairelerin tanıtımını yapan Kasoku'dan günlük daire kiralamanın fiyatı 40 dolara tekabül ediyor. 

Amano'nun verdiği bilgilere göre müşteriler arasında eviçi şiddetten kaçan kadınlar da var.

Temsilci, 'kocasıyla büyük bir kavgaya tutuşarak evi terk eden bir kadın ve okullar kapandığından bütün gün evde kalan çocuklarla kocasının evden çalışmasına rağmen tek başına uğraşan bir başka kadının kendilerinden daire tuttuğunu' aktardı. Amano "Japonya'da boşanmaların arttığına dair somut veri elde olmamasına rağmen Çin ve Rusya'dan boşanmaların arttığına dair haberler gelmesi üzerine bu hizmeti sunmaya karar verdik" diye ekledi.