Huawei google’a ait olan Google maps YouTube gibi uygulamaların kendi akıllı telefon modellerinde kullandırmayacak.
Amerika Birleşik Devletleri yönetiminin ambargosuyla yüz yüze gelen Çin teknoloji devi en kötü senaryo kendini hazırlıyor Amerika Birleşik Devletleri sistemi olan android ile ilgili  kendi geliştirdiği yeni bir teknoloji sistemi ile alakalı açıklama geldi.

 

Çin teknoloji devi Huawei Google’ın android işletim sistemi ile çalışmaya devam etmek istiyor ancak onlardan bir adım gelmediği taktirde kendi işletim sistemlerini devreye sokacaklarını açıkladı. Olayla ilgili ise Google tarafından herhangi bir resmi açıklama yapılmadı Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trumpın geçtiğimiz haftalarda Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirketlerin ulusal güvenlik ve telekomünikasyon ürünleri almasını engelleyen kararnamenin imzalamasının ardından Google Çin merkezli teknoloji devi ile işbirliğini sınırlandırma kararı almıştı.

Huawei Amerika Birleşik Devletleri’nin ticaret bakanlığı nda kara listeden ve bu ticari kısıtlamanın fazla 90 günlüğüne askıya alan Amerika Birleşik Devletleri android işletim sistemine sahip olan teknoloji devinin Google ve diğer yandan ise Çin teknoloji devi Huawei ile ilişkilerinin normale döndürmediği taktirde bir nebze neden olacak bir kadar bakmıştı. Vadeyi 90 gün içinde android desteğini kaybetmekle karşı karşıya kaldı geçtiğimiz haftalarda ise Huawei mate 20 pro için android q beta programından çıkarıldı. Buda eylül veya ekim ayinin akadar işletim sistemi ve kullanamayacak anlamına geliyor.