Rusya-Ukrayna savaşı son günlerde ülkenin doğusunda şiddetlenerek sürerken, başkent Kiev de güne patlama sesleriyle uyandı. 10 ayı geride bırakan Ukrayna'daki savaşta Rusya'nın ülkeye füze yağdırdığı, başkent Kiev'de de patlama sesleri duyulduğu bildirildi.

 

Reuters’ın son dakika haberinde; 10 ayı geride bırakan Ukrayna'daki savaşta Rusya'nın ülkeye füze yağdırdığı, başkent Kiev'de de patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Rusya-Ukrayna savaşı son günlerde ülkenin doğusunda şiddetlenerek sürerken, başkent Kiev de güne patlama sesleriyle uyandı.

 

"Kiev'de elektrik kesintisi olabilir"

 

Kiev’de şiddetli patlama yaşandığı aktarıldı. Kiev Belediye Başkanı Kliçko, “Kiev’de elektrik kesintileri olabilir. Telefonları ve diğer cihazları şarj edin. Su stoklayın” dedi. Kiev’in hava sahasında, Ukrayna hava savunma sistemlerinin faaliyete geçtiği görüldü. Ukraynalı yetkililer de Rusya’nın 100’den fazla füzeyle Ukrayna’nın farklı bölgelerini hedef aldığını belirtti. Ukrayna Devlet Başkanlığı danışmanı Oleksiy Arestoviç, birçok kentte alarm sirenleri çaldığını söyledi. Odesa ve Jıtomir kentlerinde de şiddetli patlamalar yaşandığı bildirildi. Enerji altyapısını korumak için birçok yerde kontrollü elektrik kesintileri uygulanıyor.