CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırklareli'nde miting yaptı. Sözlerinin başında, "CHP'li olmak kolay değildir. CHP'li olmak demek koltuğa bağlı olmak demek değildir. CHP'li olmak ben vazgeçilmezim demek anlamına gelmiyor. Hiç kimse vazgeçilmez değildir." dedi.

Kırklareli Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen mitingde Kılıçdaroğlu, Trakya'nın güzel kentlerinden, Anadolu'ya birlikte yaşama sevinci yayan, çalışkan, Cumhuriyete ve Atatürk'e bağlı Kırklareli'nde olmanın sevinç ve onurunu yaşadığını dile getirdi.

Halka hitap eden CHP Genel Başkanı, verimli toprakları olmasına rağmen çiftçinin Kırklareli'nde memnun olmadığını ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Kim ne derse desin binlerce çocuk yatağa aç giriyor. Bir çocuk yatağa aç giriyorsa annenin dramını sarayda oturan o zat bilemez. Bir çocuğa okula giderken çocuğuna harçlık veremeyen babanın dramını saraydaki bilemez. Çünkü o sarayda oturur hiçbir şeye para ödemez" dedi.

CHP'DEN İSTİFA İLE GİDEN KESİMOĞLU'NA GÖNDERMEDE BULUNDU

CHP'nin kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğunu hatırlatan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin kadın - erkek eşitliğine inanan, kimliği, inancı ne olursa olsun kimseyi ötekileştirmeyen, milli - manevi değerleri koruyan, egemen güçlerin önünde diz çökmeyen, alın teri ve üreticinin yanında olan bir parti olduğunu söyledi. 

Aday gösterilmeyip CHP'den istifa eden ve bağımsız olarak yerel seçimlere katılan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'na gönderme yaparak, şunları söyledi:

"CHP'li olmak ben vazgeçilmezim demek anlamına gelmiyor. Hiç kimse vazgeçilmez değil. Amerika'da birisi kalkıyor ben vazgeçilmezim diyor. O'na Amerikalı bir siyasetçi 'Kim söyledi size vazgeçilmez olduğunuzu, Amerika mezarlıkları vazgeçilmezlerle dolu' cevabını veriyor.

Bir kişi gelebilir, partimize hizmet verebilir ama kendisini bir süre sonra neden beni belediye başkanı yapmadınız, hangi gerekçeyle yapmadınız, ben şimdi partimden istifa ediyorum kazandıktan sonra geri geleceğim diyor. Nereye geleceksin?. Belediye başkanlarından, seçildiği andan itibaren herkese eşit hizmet etmelerini ve harcadıkları paraların hesabını millete vermelerini istiyorum." 

Kılıçdaroğlu, Kırklareli'nden özel bir istediği daha olduğunu söyleyerek, Avrupa'ya yakın olan bölgede belediye başkanlığı yapanlardan boş vakitlerini Bulgaristan'da Avrupa'da keyif yapmak yerine vatandaşa hizmet etmelerini istediğini dile getirerek adeta Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve bazı CHP'li belediye başkanlarına da göndermede bulundu.