Et fiyatlarındaki artış bir süredir gündemde özellikle kırmızı etteki fahiş fiyat artışları vatandaşların tepkisine neden olurken Ramazan Bayramına sayılı günler kala, Rekabet Kurumu’ndan önemli bir hamle geldi.

 

Rekabet Kurumu, kırmızı ette spekülatif fiyat artışı ya da arz kısıtlanması olup olmadığının tespit edilmesi için araştırma başlattı.

 

NTV’nin aktardığına göre, Rekabet Kurumu, kırmızı ette yaşanan fiyat artışlarını takibe aldı. Ramazan Bayramı öncesinde spekülatif fiyat artışı ya da arz kısıtlanması olup olmadığının tespit edilmesi için ön araştırma başlatıldı.

 

Çalışma kapsamında, uzmanlar piyasada faaliyet gösteren büyük besiciler ile büyük kırmızı et alım-satım merkezlerinde inceleme yapıyor. Özellikle büyük besicilerin olduğu Kırşehir, Polatlı, İstanbul ve Sakarya gibi yerler mercek altında. Sektör paydaşları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcilerinin yanı sıra, ilgili regülasyon kuruluşlarından da bilgi talebinde bulunuldu.

 

Araştırma sonucunda, besi hayvanlarının, fiyat artışı beklentisiyle, kesimlerinin bilerek geciktirilip geciktirilmediğinin tespit edilmesi amaçlanıyor.