Kraliçe Elizabeth'in hayatını kaybetmesiyle tahta çıkan İngiltere Kralı 3. Charles'ın 6 Mayıs'ta gerçekleşecek taç giyme töreni öncesinde ve sonrasında yapılacak geçit töreninin rotası belli oldu.

 

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Kral Charles,  6 Mayıs’ta taç giyme töreninin yapılacağı gün kraliyetin en yeni faytonu olan Elmas Jübile Faytonu ile saraydan Westminster Katedrali'ne doğru yola çıkacak. 260 yıllık altın faytonla dönecek. 

 

Taç giyme sonrası yeniden başlayacak geçit töreninde Kral Charles, dedesi 6. George için 1937'de 2 bin 868 elmas, 17 safir, 11 zümrüt ve 269 inciyle dekore edilmiş İmparatorluk Tacı'nı, Kraliçe Camilla ise 1911'de yapılan Kraliçe Mary tacını takacak.

 

Ayrıca, Kral Charles'ın taç giyme törenine özel emoji tasarlandı. Bugün itibariyle Twitter'da kullanılmaya başlayacak olan emoji  Aziz Edward Tacı'ndan esinlenildi.

 

İlk kez bir taç giyme töreni için emoji hazırlanırken, daha önce Kraliçe Elizabeth'in tahttaki 70. yılı için de emoji tasarlanmıştı. Bu emojide ise Kraliçe'nin en sevdiği köpek ırkı olan korgi, başında taçla resmedilmişti.