Pazartesi günkü veriler, kripto şirketlerine yapılan Girişim Sermayesi (Venture Capital-VC) Yatırımının 2024’ün ilk üç ayında 2,4 milyar dolara yükseldiğini gösterdi. Bu, yatırımcı ilgisinin geri döndüğüne dair geçici bir işaret.

PitchBook’un verilerine göre, VC akışları, art arda yedi çeyrekte düşen hacimlerden önce, 2022’nin ilk çeyreğinde 11,1 milyar dolara ulaştı. 2023’ün son çeyreğinde sadece 1,7 milyar dolar oldu.

PitchBook kıdemli analisti Robert Le, bir raporda “Kripto endüstrisi hala erken aşamada ve büyüme ve yenilik için çok fazla alan var” dedi.

“Pazarda herhangi bir büyük gerileme olmadığı sürece, yatırımların hacminin ve hızının yıl boyunca artmaya devam etmesini bekliyoruz” diye ekledi.

Düşük faiz oranları ve yüksek risk iştahının birleşimi, kripto endüstrisini 2020 ve 2021’de patlayıcı bir büyümeye itmişti, ancak 2022’de büyük kripto firmalarındaki bir dizi iflas yatırımcıları korkuttu ve bitcoin fiyatının hızla düşmesine neden oldu.

ABD borsası FTX’i destekleyen yatırımcılar yatırımlarını sıfıra indirmek zorunda kalırken, çeşitli kripto platformlarının para çekme işlemlerine izin vermemesi nedeniyle milyonlarca insan cebinden mahrum kaldı.

Geçen yıl, bazı yatırımcılar kripto konusunda daha güvenli hale geldi; bu, ABD’li düzenleyicilerin 2024’ün başında Bitcoin’in spot fiyatını takip eden borsada işlem gören fonları onaylamasının da katkısı çok oldu

Bitcoin, 2022’nin en düşük seviyelerinden istikrarlı bir şekilde toparlandı ve Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 73.803,25 dolara ulaştı – ancak o zamandan beri yön bulmakta zorlanıyor.

Kaynak: Finanshub