Rusya doğalgazını Karadeniz üzerinden Avrupa ve Türkiye'ye taşıyacak Türkakım doğalgaz boru hattı projesine Macaristan'da katılmak istediğini belirtti. Macaristan başbakanı Victor Orban, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmeden sonra Victor Orban, “Türkakım projesine en kısa zamanda Macaristan olarak biz de katılmak istiyoruz” dedi. Putin ise bu öneriden memnun olduğunu ifade etti.

Macaristan, doğalgazı şu anda Ukrayna üzerinden alıyor. Bu sebeple daha kolay olması için Türkakım projesine katılmak istediğini açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Macaristan'a ziyarette bulundu. Görüşmeden sonra iki devlet başkanı ortak basın toplantısı düzenledi. Her iki liderin de gündeminde enerji alanında işbirliği vardı. Türkakım projesine katılmak isteyen Macaristan'a Putin de destek verdi.

Türk akım doğalgaz boru hattı inşaatının bu yılsonuna kadar tamamlanacağı düşünülüyor. Önümüzdeki sene ise Bulgaristan ve Sırbistan tarafında çalışmalar yapılacağını belirten Putin, Macaristan tarafında ise yalnız 15 kilometrelik alanda çalışma yapılması gerektiğini söyledi.

2016 yılında imzası atılan ve 2017 yılında inşaatına başlanan Türkakım Doğalgaz Boru Hattı Projesi Rusya ile Türkiye arasındaki en kapsamlı enerji projelerinden biri olma niteliği taşıyor.