Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelesi aralıksız devam ediyor. Antalya, Gündoğmuş'da alevler gece saatlerinde altı mahalleye daha sıçradı. Manavgat'ta dağlık ve etrafı tamamen ormanlık olan Kızıldağ Mahallesi'ndeki bütün evler ise boşaltıldı.  Konya yoluna bağlanan tünellere kadar alevler indiği söyleniyor. Kirse Dağı'nı alevler kaplarsa Kızıldağ mevkii tehdit altına gireceğide belirtiliyor.. Bölgedeki güneş enerjisi santralinin olduğu alan da alevler içerisinde iletilenler arasında.. Öte yandan Milas'a bağlı Beyciler Mahallesi’nde başlayan orman yangını da Fesleğen, Gökbel, Çökertme ve Bozalan mahallelerindeki yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı.

Bir haftadır devam eden yangınlar ciğerlerimizi yaktı. Antalya'nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Bodrum ilçeleri ile Uşak'taki yangınlar devam ediyor. 

Muğla'nın ilçelerinde orman yangının ilerlemesi nedeniyle dört yerleşim yeri tahliye edildi.
Seydikemer ilçesi Çökek Mahallesi'ndeki yangını söndürme çalışması havadan ve karadan vatandaşların da desteğiyle devam ediyor.
Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Çökek ile Dereköy mahallelerini tedbir amaçlı boşaltılması için vatandaşlar uyarıldı. Mahalle sakinleri kendi imkanları ve belediyeler tarafından tahsis edilen araçlarla, daha güvenli bölgeye gitmeye başladı.
Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın ise Çayhisar Mahallesi ile Zeytinalanı Mahallesi Taşdibi mevkisindeki yerleşim yerlerine yaklaştı.
İki yerleşim yerindeki vatandaşlara da tedbir amaçlı mahalleyi boşaltmaları konusunda uyarı yapıldı.