Son dakika haberine göre, Marmara Üniversitesi çalışanlarına yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda 42 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. 24 kişinin Marmara Üniversitesi'ndeki odalarında arama yapılıyor. Öte yandan Adana'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, aralarında eski polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınırken, Çanakkale'deki operasyonda ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup 3 muvazzaf astsubay polis tarafından gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Marmara Üniversitesi'nde görevli akademik, idari ve kamu işçisi statüsündeki 42 personel hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul merkezli 5 ilde başlatılan operasyonda şu ana kadar 22 kişi gözaltına alındı. Aktif çalışan 24 kişinin, Marmara Üniversitesi’ndeki odalarında arama işlemleri sürüyor.

ADANA'DA FETÖ OPERASYONU

Adana'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında eski polislerin de bulunduğu çok  sayıda kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüt ile ilişkisi olduğu iddia edilen kişilerin evlerine, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Asayiş ve Terörle Mücadele şubeleri ve ilçe emniyek müdürlüklerine bağlı ekiplerin de katıldığı operasyonda evlerde arama yapan ekipler, aralarında eski polislerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

ÇANAKKALE'DE 3 ASTSUBAYA GÖZALTI

Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup 3 muvazzaf astsubay polis tarafından gözaltına alındı.

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturmasında, bugün İl Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup şüphelilere ait adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, örgüt üyesi oldukları ileri sürülen 3 havacı astsubay gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyete götürüldü.