Melih Gökçek'in istifasına ilişkin iddia sosyal medyayı salladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İddia sonrasında gözler Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in üzerine çevrildi. Gökçek’in bu gelişmeler yaşanmadan önce dün Twitter adresinde bir ayetin yer aldığı tweeti, profiline sabitlediği görüldü. Öte yandan Gökçek'in istifasının istenmesine yönelik iddia sosyal medyayı da salladı. İşte gündem yaratan o tweet'ler..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ankara, Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde, Nevşehir Belediye Başkanlarının istifalarını istediği iddia edildi.

İstifası istenen belediye başkanlarının arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de yer alması gözleri Gökçek’in üzerine çevirdi.

Kamuoyunda gündem yaratan bu iddianın ardından sosyal medya da Gökçek’ten bir açıklama bekledi.

Gökçek’in bu gelişmeler yaşanmadan önce dün Twitter adresinde bir ayetin yer aldığı tweeti, profiline sabitlediği görüldü. Gökçek’in  

ayeti Twitter hesabına sabitlemesinden çok ayetin içeriği daha da dikkat çekti.

Melih Gökçek Twitter adresine Enfal 73 ayetini sabitlerken, ayette, “Kafirler birbirinin dostları, yardımcılarıdır. Eğer Allahü tealanın emirlerini yerine getirmez kendi aranızda dost olmazsanız yeryüzünde, kargaşa, fitne ve büyük fesat çıkar” ifadeleri yer alıyor.

Gökçek’in “günün ayeti” diyerek, “getirmez kendi aranızda dost olmazsanız yeryüzünde, kargaşa, fitne ve büyük fesat çıkar” ifadelerinin yer aldığı ayeti istifa iddialarından 1 gün önce tweetine sabitlemesi ise “mesaj” olarak değerlendirildi.

Gökçek Twitter adresinde sabitlediği tweeti kaldırarak ana sayfasından düşürdü. Daha sonra başka bir ayet paylaştı. Gökçek'in Hucurat ayetinde geçen "Bütün Müslümanlar kardeştir" cümlesini paylaşması dikkat çekti.

 

SOSYAL MEDYA İSTİFA İDDİASI İLE SALLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Melih Gökçek'in istifasını istediği iddiası sosyal medyada da gündem yaratırken, birbirinden ilginç yorumlar paylaşıldı.