İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na silahlı saldırının ardından Genel Başkan Meral Akşener parti binasının önünde açıklamalarda bulundu. Açıklama sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Akşener'e eşlik etti.

 

 

Birgün’ün aktardığına göre, 

 

Meral Akşener, "Recep Bey, devri iktidarında yaşamadığım şey kalmadı. Ama her şey değişecek. Sinirin çok bozuluş 1,5 ay kaldı gideceğini yeni anladın, yanındaki yalaka takımı yerine bize bağırıyorsun ama bundan kaçış yok" diye konuştu.

 

Akşener'in açıklamaları şöyle:

 

"Sana cumhurbaşkanı demem lazım ama cumhurbaşkanı böyle konuşmaz. Recep Bey’in tehdidi üzerine partimiz 1. kattan ve 3. kattan kurşunlanmıştır. ‘Sen bu işleri yanlış yapıyorsun bayan’ dendi evim basıldı. Bu defa da beni kendinle uğraştırma denildi. Bugün de partimizin İstanbul İl Başkanlığı 2 yerden kurşunlandı.

 

Türkiye bir kabile devleti olamaz. Bu ucube sistem üzerinden yönetilemez. Siyasi partilerin seçime 1,5 ay kala korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız. Bu seçmene yapılan büyük bir hakarettir. Aziz milletim bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener'i korkutacak adam daha anasından doğmadı. Korkmuyorum Recep Bey.

 

Evim basıldı, lince uğradım, beraat ettiler. Mahkemelerin polislerin bunların faillerini yakalayamayacak, biliyorum."