Sosyal medyada yaptığı ekonomi analizleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Metin Yüksel Paramedya'da Fenerbahçe hisse senediyle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. 

 

Sosyal medyada yaptığı ekonomi analizleriyle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Metin Yüksel Paramedya'da Fenerbahçe hisse senediyle ilgili çarpıcı bir yazı kaleme aldı. 

 

Metin Yüksel Paramedya'da kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı: 

 

 

Fenerbahçe’nin oyun planı artık şekillendi, İsmail hoca Avrupa maçların da, hatta derbilerde 8 yabancı uygulaması denklemi içerisinde önde baskı yapan, fizik gücü yüksek bir kadro ile sahaya çıkacak, TRENDYOL Süper ligde ise, top tekniği yüksek, pas oyununa dayalı,’’ Topa Sevdalı ‘’bir 11 ile mücadele edecek, İki formasyonun ‘’rotasyonsuz ‘’ismi ise FRED.

 

Hafta içi Danimarka liginin genç ve dinamik takımı  nodsjaland karşısında önemli bir galibiyet alan FENERBAHÇE için 30 Derece sıcaklıkta, ÖMER Erdogan takımı ALANYA SPOR karşılaşması tavan çözülecek mi tedirginliği ile başladı, ancak maçın başından itibaren oyun hakimiyetini elinde tutan Fenerbahçe’de ilk yarı ÇEKO Ve YUSUF arasın da geçti. Aslında geçmiş yıllarda yaşanılan ve ‘’antrenör katline’’ yol açan’ ’skor’’skor beceriksizliği’ ,İyi kalecilerin ‘buda mı yenir’ ’tadında’’tadında yediği gollerle sinir uçlarını bozar ve omurganın çökmesine yol açardı, müthiş pozisyon ortalaması ile mağlup biten maçlar her sezon hüsran yaratmıştı. İşte Alanyaspor’un RİCHARD ile 23. dakikada bulduğu pozisyonu LİVAKOVİÇ olağanüstü bir kurtarışla çıkarınca sanki ‘’kaleci tramvaları’’ bu sezon yaşanmayacak hissi dogdu.

 

’TRENDYOL Fenerbahçe’si’’ aynı fiyata kendinden kendine yoğun işlem yapan tahtacı modunda sabırlı, goy goya gelmiyen, bazen iki kademe giden, bazen iki kademe gelen  ,hisse olgunlaşınca da hisseyi koparan türden. Yatrımcısı homurdansa da aldırış etmeden bildiğini okuyan Sistem kanatta ‘’Benzer ikili’’İRFANCAN VE TADİÇ’in süratli geçiş oyununa uygun olmayan yapıları nedeni ile teknik kapasitelerinden verim alınmasına dayalı.

 

Özellikle TADİÇ’in vücudunu ve ayaklarını çok iyi kullanarak FERDİ Ve FRED koşu alanı yaratıp pozisyon pası  üretmesi, ile ceza sahasında CEKO ile veya yay üzerin de SMENKY ile yaratılan pozisyonalar ile oldukça etkili oldu.

 

‘’ROTASYONSUZ FRED’’ oyunu iki taraflı oynarken Tadiç arkasına yaptığı koşular önemli pozisyonlar üretti.  Ancak henüz ‘’telapatik bağlantı’’problemleri nedeni ile pas bağlantılarında kayıplar yaşasa da, enerjisi ve futbol aklı ne kadar önemli olduğunu gösterdi.

 

TADİÇ-İRFAN ikilisini arkasına FERDİ ve SAMUEL ile yapılan koşuların geri dönüşlerinde ise Tandeme son yıllarda gelen iki önemli isim ÇİKU VE BEKAO yerinde ve çabuk müdahalelerde bulunarak cevap verdiler ve ALANYASPOR’un yaratacağı tehlikeler başlamadan bertaraf edildi.

 

İSMAİL ise fanteziye kaçmadıkça FRED’in özgürlüğüne önemli katkıda bulunsa da, eski topçuların tabiri ile ‘’İNCE’’den kaçınmalı. İsmail hocanın oyunun 10 dakika uzaması ortada iken  SAMET’i oyuna alarak 3  Stoperli, bol kargaşalı oyun sistemine bir mana veremedim.

 

BİST’te Pazar değişikleri için yeni kriterler açıklandı. Fenerbahçe YILDIZ PAZAR’DA pazarda kalmaya hak kazandı. Kazanan haklıdır, kazandıkça kazanma alışkanlığı en büyük sermayedir.