Yapılan bir araştırmaya göre 2015'te dünya genelinde 64 bin milyoner kendi ülkelerini terk etti. 2016'da ise bu rakam 82 bine fırladı. Ülkemizin de ciddi sayılabilecek bir göç verdiğine dikkat çekiliyor ve ‘6 bin Türk milyonerin göç ettiği' belirtiliyor. Araştırmayı yapan kuruluşa göre "Milyonerler çoğunlukla çocuklarının daha iyi bir eğitim alması için ve kişisel güvenlik arayışları için ülkelerini terk ediyor…" 

Güney Afrika merkezli araştırma şirketi New World Wealth'in yaptığı araştırmaya göre Türkiye geçen yıl 6 bin milyonerini kaybetti.

Dünya'dan Kerim Ülker bu çalışmayı aktardığı bugünkü yazısında şöyle diyor: 

"Türkiye son dönemde Suriye ve Irak başta olmak üzere dünyanın az gelişmiş ya da savaş, kıtlık gibi krizlerle boğuşan ülkelerinden gelen göçmenleri konuşuyor. Özellikle nüfusları 3 milyonu aşan Suriyeli göçmenleri… Gelenlerin eğitim durumu, ekonomideki yeri en fazla konuşulan konular bu alanda… Peki Türkiye göç veriyor mu?

Veriyor…

Hem de ciddi sayılabilecek bir göç bu…

Güney Afrika merkezli araştırma şirketi New World Wealth'in yaptığı bir çalışma bu ciddiyeti daha önemli kılıyor.

Türkiye geçen yıl 6 bin milyonerini kaybetti.

Daha doğrusu 6 bin Türk milyoner Türkiye'yi terk etti."

2015’te durum neydi?  Ülker kaleme aldığı yazısının finalinde şu verileri aktarıyor: 

"Geçen yıl açıklanan raporda Fransa 10 bin milyonerini kaybetmişti. Yani artış oranı yüzde 20’ydi. Çin’de bu rakam yine 9 binde kaldı. Brezilya’da milyoner kaçışı 2015’te 2 bin, Hindistan’da 4 bindi. Türkiye’de ise 1.000 milyoner ülkeyi terk etmişti. Yani bir yılda 5 bin Türk milyoner daha başka ülkelere yerleşmeyi tercih etti."