Irak Ordusu ve teröristler arasında çıkan çatışmalarda, aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu 16 sivil hayatını kaybetti.

Irak'ın Musul kentinde, Irak Hükümeti'ne bağlı ordu birlikleri ve DAEŞ militanları arasında meydana gelen çatışmalarda, 16 sivilin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin  yaralandığı bildirildi.

İnsan hakları aktivisti Lokman Ömer et-Tai, Musul'un batı bloğunda bulunan Nebi Şit Mahallesi'nde meydana gelen şiddetli çatışmalar ve hava saldırıları sonucunda, çoğu kadın ve çocuk olan 16 sivilin yaşamını yitirdiğini, onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.

Ayrıca Tai, Nebi Şit Mahallesi'nin, Musul'un DAEŞ'li terörist faaliyetlerinden kurtarılması kapsamında, Irak Ordusu'nun ilerlediği ilk mahalleler arasında yer aldığını da bildirdi.

Irak Güvenlik Güçleri Temsilcisi Subhan Ali eş-Şuveyli ise; "Güçlerimiz Nebi Şit ve Ed-Denden mahallelerinde ilerlemeye devam ediyor. Ayrıca hükümet binalarının yakınında yer alan Ed-Devase Caddesi çevresinde DAEŞ militanlarıyla şiddetli çatışmalar yaşanıyor." dedi.