Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz BAŞMAN gündemdeki altın fiyatının artış göstermesiyle ilgili ''Altın fiyatlarının düşeceği konusunda ümitli değiliz. Bu fiyatları arayacağımız kanaatindeyiz. 320 lira seviyelerini görecektir” sözlerini söyledi.


Amerika'nın ve Çin'in önderliğindeki Batı ve Doğu arasındaki ticari savaş nedeniyle yerel saat ile 00.00'dan sonra aktif olan Asya piyasalarında dalgalı ve sert artışlar gözlendi. Piyasalardaki gram altının satış fiyatı 311 tl seviyelerini gördü. Sonrasında tekrar düşüşe geçerek şu an ki 288 lira seviyelerine düştü.


Altının borsadaki önemi; diğer ürünlere göre daha güvenilir olması, istediğiniz bütün ortamlarda anında nakde çevrilebiliyor olmasından kaynaklanıyor. ABD ve Çin arasındaki anlaşmazlıklar tüm dünyadaki ticarete ve ekonomiye etki ediyor. Bazı ülkelerdeki işsizlik, üretim azlığı, arz talep dengelerinin çeşitlilik göstermesi ve tutarsızlaşması tamamen bu iki ülke arasındaki ticari anlaşmazlıklardan meydana geliyor.


Bu durumdan yine aktif olarak en çok etkilenenler evlenecek olan çiftler. Düğün hazırlıkları ve telaşından kaynaklı altına olan ihtiyaç, düğün sahiplerini olumsuz bir şekilde etkiliyor.