Pepe'nin ilginç hayat hikayesi

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Beşiktaş'ın dünyada ses getiren transferi Pepe'nin hayat hikayesi oldukça ilginç.

 

Beşiktaş' ın flaş transferi Pepe'nin hayatı bir filmi gibi. Brezilya'da doğan Portekizli futbolcu zor bir çocukluk dönemi geçirdi. Çocukluğunda harçlığını çıkarmak için akvaryum satın aldı. Yetiştirdiği balıkları satan Pepe ev bütçesine katkıda bulundu. Ayrıca Brezilya'dayken bile Real Madrid hayranı olduğu için sattığı balıklarla Real Madrid'li yıldız McManaman'ın formasını satın almıştı. Annesi sabah erken kalkıp 3 kızkardeşi ve Pepe için yemek hazırlayıp işe giderken kızkardeşlerini ve annesini koruma görevini üstlendi. Zor bir çocukluk dönemi geçiren Pepe futbola başladığında idmana gidip gelmesi için verilen otobüs biletlerini yemekle takas etti. Antrenmanlara da bisikletle gitti.

 

DAHA 17 YAŞINDAYKEN AYAĞINI KIRDI

Marıtımo' da oynarken 17 yaşında ayağını kırdı. Annesi ameliyat olmasına izin vermedi. Kemik kendi kendine kaynayınca operasyona gerek kalmadı. Bugün hala kullandığı kramponu babası güçlükle alabildi. Sıçrama yeteneğini ise çocukluğunda yaptığı idmanlarla kazandı. Plaj kumunda çabukluk ve sıçrama idmanları yapan Pepe suyun içine girip bileğindeki ağırlıklarla sıçramaya çalıştı.

 

FUTBOLCU OLMASA FİZYOTERAPİSTTİ

Çocukluğu fakirlikle geçen Pepe fizyoterapist olmak için okula gitmiş. Bu bölümde 1 yıl okuyan Portekizli star oldukça başarılı bir öğrenci olmasına rağmen futbol sevgisi nedeniyle okulu bırakır. Ardından Brezilya'da Maritimo'da futbol hayatına başlar. Portekiz'de önce Sporting'e çağrılır. Burada Ronaldo ile de tanışır ama o Porto'ya gider.

 

PORTEKİZ'E GELDİĞİNDE SÜREKLİ AĞLADI

Portekiz' e geldiğinde 18 yaşında olan Pepe, Brezilya'da bulunan ailesini sık sık telefonla arardı. Ailesinden uzak olduğu için sürekli ağlayan Pepe, telefonla ailesini aradığında, "Burada çok mutluyum diyerek" hasretini saklardı.