Önceki gün %25 olarak açıklanan memur ve emekli maaşı zam oranını %30'a çıkardıklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, 'Fedakârlık yaparak memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkânlar sağladık. 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olacağı müjdesini veriyoruz' diye konuştu.

 

Başkan Erdoğan, şunları kaydetti: "Asgari ücret rakamını bir önceki yıla göre iki kat artışla 8 bin 507 liraya yükselttiğimizin müjdesini vermiştik. Yapılan artışın istihdamda herhangi bir sıkıntıya yol açmaması için asgari ücret destek miktarını da 100 liradan 250 liraya çıkarmıştık. Şimdi de özellikle küçük işletmelerimizin bu yükün altından daha kolay kalkmalarını temin amacıyla asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldığımızı tüm çalışanlarımız ve işverenlerimizle paylaşmak istiyorum. Kamuoyunda 3 tarih konuşuluyor, bunlar gündemimizde. Öne alınması ile ilgili bir değerlendirmemiz var. Sular durulmadan olmaz. Kamuoyunda ne görüşülür ne konuşulursa hepsi bizim gündemimize gelir. Çünkü biz istikametimizi kamuoyunda konuşulanlardan alıyoruz.
CHP tarafından bir gece yarısı sosyal medya üzerinden gündeme taşınan başörtüsüne hukuki güvence getirilmesi konusunu, Anayasa teklifiyle aile kurumumuzu güçlendirecek ilave bir adımla birlikte kökünden çözme irademizin takipçisiyiz. Şayet bu teklif Meclis Genel Kurulu'nda 400'ün üzerinde bir oyla kabul edilirse biz önümüze gelen değişikliği onaylar ve yürürlüğe sokarız. Ama bu teklif 400'ün altında ve 360'ın üzerinde bir oy sayısıyla Meclis'ten çıkarsa zaten Anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor.
AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak Türkiye'de "yapılamaz, edilemez, başarılamaz, hayata geçirilemez" denilen ne varsa hepsini de vatandaşların hizmetine sunmuş olmanın memnuniyeti içindeyiz. Bizde yapay gündem, şov, göz boyama olmaz. Bizde yalnızca yaptıklarımız ve yapacaklarımız vardır. Bizim yaptıklarımızdan haberi olmadığı gibi atma hazırlığında olduğumuz adımları sahiplenmeye kalkanlar ise yalnızca kendilerini kandırırlar.
Doğal gaz rezervimizi 710 milyar metreküpe yükselttik. Adana ve Cizre'deki son keşiflerle petrol üretimimizi arttırdık. Dünyanın en büyük ikinci nadir toprak elementi rezervi ülkemizde keşfedildi. Bu sene enerjide Karadeniz gazının ilk fazını Mart ayının sonunda devreye alıyoruz.
Orman köylerimizde yaşayan ve adeta ormanlarımızın gönüllü muhafızlığını yapan 7 milyon vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın gelirlerini arttırarak refah seviyesini yükseltmek ve hayata şartlarını iyileştirmek için yeni bir destek projesi hazırladık. Geçtiğimiz yıl 530 milyon lira olarak gerçekleşen, %20'si hibe, kalan kısmı faizsiz olarak verilen Orköy ödemeleri için bu yıl 1,2 milyar lira tahsis ettik. Orman köylerimizde yaşayan ve orman emvali üretim işlerinde çalışan yaklaşık 200 bin vatandaşımıza verilen birim fiyatlarını 2022 yılında %112 arttırmıştık. Şimdi de birim fiyatları yılın ilk 6 ayı için yüzde 50 arttırıyoruz. Böylece 2023 yılında orman köylülerimize 10 milyar 500 milyon lira ödeme yapabileceğiz.
Ülke çapında yeni bir proje başlatacağız. Su ürünlerini üretimini teşvike devam edeceğiz. Biyolojik gübrelerin geliştirilmesini ve kullanımını yaygınlaştıracağız. Hayvancılığı teşvik ederek et fiyatlarını dengede tutacak projelere ağırlık vereceğiz. Ne kadar özetlersek özetleyelim, icraatlarımız saymakla bitmiyor.
Varsın birileri, ucube bir masa etrafında köşe kapmaca oynasın, birbirlerinin ardından film fırıldak çevirsin, birbirlerine çelme taksın, birbirlerinin gözünü oysun. Varsın birileri, bizim emeğimizi, alın terimizi, gayretimizi iki çift lafla, iki satır sosyal medya mesajıyla çalmaya kalksın. Varsın birileri, kendi saplantılarını, ülkenin ve dünyanın gerçeği sanarak hayal aleminde yaşamaya, kendi halkına ve devletine karşı kin kusmaya devam etsin. Biz işimize, eser ve hizmet siyasetine devam edeceğiz.
Mazlumların sesi, mağdurların umudu olarak ülkemizi bölgesinde ve dünyada yükseltmeyi, yüceltmeyi sürdüreceğiz. AK Parti'nin, Cumhur İttifakı'nın farkı, diğerlerinden budur. Milletimiz yarın seçim sandığının başına gittiğinde yalanlara, iftiralara, hezeyanlara, kişisel hırsların tezahürü olan kavgalara bakmayacak. Milletimizin bakacağı tek şey, kendisi ve evlatları için kimin ne yaptığıdır, kimin hangi ümidi verdiğidir. Hamdolsun bizim eser ve hizmet müktesebatımız da doludur. Önümüzdeki yüzyılı kucaklayan vizyonumuz da muhkemdir. Ne icraat ne vizyon konusunda bizimle yarışacak kimse görmedik, duymadık, tanımıyoruz." ifadelerine yer verdi.