Rusya,  “insansı robotu “ olan Fedor'u  uzaya göndermek için, Soyuz MS-14 uzay aracı ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderdi.

Fedor, Soyuz MS-14 uzay aracı ile Kazakistan’daki Bay Konur Uzay Üssü’nden, Kazakistan yerel saati ile 03.38 de fırlatıldı. Ve Soyuz MS-14 de “Fedor dışında” bir tane kozmonot bile yer almayacak.

Rusya’nın uzaya gönderdiği ilk insansı robot olan Fedor istasyonda kaldığı 10 gün boyunca hem kozmonotlara yardım edecek hem de yeni şeyler öğrenecek.

Fedor’un özellikleri ise 1,80 boyunda ve 163 kilo olarak belirtildi. Yanı sıra insansı robot olan Fedor normal insanlar gibi sosyal medyada da yer alıyor. Fedor’un instagram ve twitter hesapları da var.

Rusya, uzay ile ilgi çalışmalar yaptıklarını ve yapmayı sürdüreceklerini açıklamasını yaptı.

Robotik çalışmalara da devam eden Rusya, gelecek yıllarda yaptıkları robotları geliştirmek adına uzay yürüyüşü gibi tehlikeli ve karmaşık görevler de vermeyi planlıyor.

Rusya’nın yanı sıra uzaya robot gönderme olayını ABD ve Japonya’da gerçekleştirmişti. Rusya’ artık uzay ve robot konusunda ilerlemeler sağlarken son çalışmasında başarılı olup olamayacağı ise merak konusu haline geldi ve bütün gözler Rusya’ya çevrildi.

Uzay konusunda kendini geliştiren Hindistan’dan uzaya gönderilen robotlar konusundan bir hamle gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.