Samsun’da girişimci bir kadın mantar üretim tesisi kurdum 37 yaşındaki Ayşe geçer 2017 yılında mantar tesisi açtı iddialara göre Tesisin bir kısmını yiyenin üzerine yapmıştım daha sonra anlaşmazlık yaşanması nedeniyle yeğeninin tesisleri elinden aldığını ifade eden Ayşe geçer yeğeninin kendisine yaklaşık olarak 100.000 TL borçla bıraktığını söyledi.

 

Eşinin sigortası olduğu için hibe kredilerinden yarlanamadıklarını dile getiren genç kadın olayları şu şekilde anlattı.Borç yapıp ipotek edip kültür mantarı yapmış ve tesislerini açmıştı, yanımda ablamın oğlu iş arıyordu ona iş verdim. İşletme ile ilgili bazı evrakları ablamın oğlunun üzerine yaptım bu işte para olduğunu gören ablamın oğlu benden para talebinde bulundu sonrasında ise anlaşmazlık olduğu için bağlarımızı kopardık. 

Daha sonra Bu tesislerin tamamı benim diyerek tesisleri elinden aldı bu tesisi daha önce kiralamıştım hiçbir kirayı ödememiş kendisi de benim bu işletmeyi borçlanarak yaptığımı biliyor ve tesisi bırakıp kaçtı bana da borçları ödemek kaldı. Yetkililerden yardım bekliyorum bana yardım eli uzatan biri olursa tekrar mantar üreterek kendi geçimimi sağlayabilir ve borçlarım ödeyebilirim ifadesini kullandı.