Sanica'da yaşananlar Borsa ile ilgilenenlerin gündemlerinde yer alırken konuyla ilgili Paramedya'da dikkat çeken bir yazı kaleme alındı. 

 

Paramedya'nın haberine göre; Sanica'da ortak satışları açıklanınca ilginç bir tartışma başladı. işte borsanın yeni tartışma konusu: Sanica’da Ortak satışları açıklanınca bir tartışma başladı, Deprem nedeni ile sermayenin %10’luk kısmının altındaki satışlar %3 sınırına çekilince toplam sermayesi 135 milyon TL olan SANİCA’ da Nesim Fatinoglu 4 milyon lot hissenin satışa hazır hale getirilmesi için MKK ‘ya başvurdu. Normal görünen bir işlem 7.12.2023 tarihli Ali Fatinoglu’nun KAP haberi ile bir tartışmayı gündeme getrdi, Şirketime güvenin al/sat yapmayın diye mesaj veren patron kendisi dayanamamış. Ama düzenleme ‘’her bir ortak ‘’için mi %3 yoksa’’ toplam satış’’ mı %3 tartışmasını meydana getirdi.

 

PAY TEBLİGİ,’’Sermayenin %20’sinden fazlasına tek başına veya birlikte sahip ortaklar ile imtiyaza sahip ortaklar’ ’açasından pay satışı düzenliyor (hukuki incelme devamında)

 

Ve oran sermayenin %3’ünü aşarsa da ‘’pay satış bilgi formu’ ’düzenle kurul onayına gel diyor. Ancak ben FATİNOGLU ailesinin KAP haberlerine bakınca ‘’her bir ortak’’ için bu oranın geçerli olduğunu anlıyorum. Belki de haklıdırlar ‘’onay makamından’’ ve ‘’şirket dostu’ ’aracı kurumdan böyle yorum almışlar yani yönlendirilmişlerdir. Herkesin alacağı pay artıyor günün sonun da.27/2 ‘deki ‘’her bir ortağın satışı ayrı ayrı ‘’alını ibaresine dayanarak, bu ‘’flu’’ifade üzerine çooookkkkk tartışırız

 

Daha kolay bir yol öneriyorum SANİCA ortakları ve yatırımcıları rahatlasın; Gri alanda nefes tüketmeye gerek yok.

 

ŞİRKET SERMAYESİ, BİRLİKTE HAREKET ETTİGİN DE %20 ‘yi GECEN AİLE BİREYLERİNE DAGITILSIN, BÖYLELİKLE ORTAK SATIŞI HAKKI KAZANAN ORATK SAYISI 10/15 OLUR. TEK KALEMDE İZİN ALMADAN % 3O-45 SATILIR, MÜKÜN MÜ? MÜMKÜN DÜZENLEMENİN MANTIGINI BİRİ AÇIKLASIN,YATIRIMCIYA YA SABIR

 

Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.