Mardin ve Diyarbakır’da şiddetli yağmur sel felaketine dönüştü. Can kaybı 15'e yükseldi! 

 

 

Mardin ve Diyarbakır’da şiddetli yağmur sel felaketine dönüştü.  Sel taşkını kentte hayatı olumsuz etkiledi. Adıyaman’da 2 kişi Şanlıurfa’da ise 13 kişinin hayatını kaybetti. Selde kaybolan 5 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa ve Adıyaman'da yaşanan sel felaketindeki son durumu sosyal medya hesabında değerlendirdi.

 

Koca, "Yoğun yağış sebebiyle meydana gelen sel olaylarında; Şanlıurfa merkezde 12, Adıyaman’da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bir kez daha büyük üzüntü içindeyiz. Olaydan, Şanlıurfa’da 60, Adıyaman’da 8 kişi etkilenmiştir. Genel sağlık durumları iyidir" 

 

Koca açıklamalarına şöyle devam etti:

 

"Yoğun yağış sebebiyle meydana gelen SEL OLAYLARINDA Şanlıurfa merkezde 12, Adıyaman’da 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Bir kez daha büyük üzüntü içindeyiz.

Olaydan, Şanlıurfa’da 60, Adıyaman’da 8 kişi etkilenmiştir. Genel sağlık durumları iyidir. Adıyaman’da 2, Şanlıurfa’da 3 kişinin kayıp olduğu öğrenilmiştir.

Olay yerine Şanlıurfa’da 93 Ambulans ve 3 UMKE Timi, Adıyaman’da 5 Ambulans ve 3 UMKE Timi görevlendirmesi yapılmıştır. Gereken sağlık hizmetleri muntazam şekilde verilmektedir.

Şanlıurfa’da meydana gelen selde, Eğitim ve Araştırma Hastanemizin -1. katı olaydan etkilenmiş, tedavisi bu katta yapılan hastaların nakli görevlendirilen ambulanslar ile sağlanmıştır.

Bilhassa, depremin sonuçlarına karşı büyük mücadele verdiğimiz bugünlerde, Allah benzer olaylardan korusun" notunu düştü.