Sertab Erener'in acı günü

Sertab Erener baba acısı yaşıyor. Ünlü şarkıcının babası avukat Nizamettin Erener, önceki akşam tedavi gördüğü Özel Balat Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Acı haberi konser için gittiği Adana’da alan şarkıcı, ilk uçakla İstanbul’a döndü. 85 yaşında yaşamını yitiren Nizamettin Erener, dün Teşvikiye Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Kilyos Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze töreninde taziyeleri kabul eden Sertab Erener ile abisi Serdar Erener’in ayakta durmakta güçlük çektikleri gözlendi. Törene Serdar Erener’in eşi Nil Karaibrahimgil ile Fatma Turgut ve Sinan Çetin de katıldı.

Çocukluk gazinomun yakışıklı assolistiydi

Sertab Erener, Ayşe Arman’a verdiği röportajda babasıyla ilgili şunları söylemişti: “Babam hukukçu ama aslında sıkı bir müzisyen. Müzik kulağımın ve ses tellerimin asıl sahibi o. Zeki Müren’le aynı yerde askerlik yapmış, rivayete göre ses güzelliğinde ona rakip görülürmüş. Şerif İçli’den dersler almış, İstanbul Radyosu’nda 1 ay solistlik yapmış. Sonra ‘Avukatlık mı, müzisyenlik mi?’ kavşağına gelmiş, direksiyonu avukatlığa kırmış. Babam, o güzel mavi gözleriyle ve o şahane sesiyle, çocukluk gazinomun yakışıklı assolistiydi.”