Bursa’da beşincisi düzenlenen Uluslararası Blok Mermer Fuarı kapsamında ziyaretçilere gösterilen Sivas oniksi, boyama işlemi uygulanmış gibi renk cümbüşü görünüşüyle ülkemizden ve ülke dışından fuara gelen kişilerin yoğun alakasıyla karşılandı.

Oniks ürününün, Sivas’ın Çermik bölgesinden çıkarıldığı ve normal mermere kıyasla beş altı kat daha değerli olduğu aktarılıyor. Oniks, blok ve işlenmiş biçimde hazırlanıp oldukça lüks nitelikli inşaat projelerinde uygulanması maksadıyla ihraç ediliyor. Oniksin kullanım alanları, inşaatlardaki zemin yahut duvar döşemeleri olarak belirtiliyor. Dünyanın pek çok ülkesine, ülkemizden oniks satışı gerçekleştiriliyor.

Özmersan Mermer şirketinde Ocak Müdürü olarak görev yapan Kürşat Demir, Türkiye ekonomisine katma değer ilave etmek amacıyla çabaladıklarını ifade etti. İhracatlarının Sivas’tan yeryüzünün birçok yerine gerçekleştiğini vurgulayan Demir, üretim sonucu elde ettikleri ürünleri gönderdikleri başlıca ülkelerin Çin, Hindistan ve İtalya olduğunu paylaştı. Oniksin yoğun talep aldığının altını çizen Demir, bu ürünün dünyadaki pek çok lüks otelin lobi kısımlarında uygulandığını belirtti. Demir, oniksin “tiger oniks” olarak bilinmesinin temelinde, taşın yüzeyindeki desen yapılarının yattığını sözlerine ekledi.