Suriye’de iç savaşların artarak devam ettiği ve İdlib’de ateşkesin ilan edilmesine rağmen saldırıların düzenlendiği bölgede gerilim devam ediyor. Rusya İdlip kentine Amerika Birleşik Devletleri’ne saldırı düzenlediğini iddia etti.

 

Rusya ordusu Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’nin Kuzey bölümünde yer alan İdlib’de kim ateşkesi bozduğunu duyurdu Amerika Birleşik Devletleri’nin İdlib’de yaptığı saldırıda birçok kişinin yaralı olduğunu ve bir sürü binada hasara yol açtığı söylenen bilgiler arasında. Senin başkenti Moskova Amerika Birleşik Devletleri’nin bu saldırısı üzerine Türkiye ve Rusya aracılığıyla bölgede ateşkes altına alınan bölgelerin hem bölgedeki vatandaşların hem de yapılan anlaşmanın geçerliliğine zarar verdiklerini açıkladı. Suriye’de iç savaş sekiz yıldır devam ediyor milyonlarca masum insanın öldüğü ve binlerce veya 100 binlerce ailenin bölgede yok olduğu biliniyor.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin Ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan toplantı sonrasında İdlib’de ateşkes kararı kabul edilmişti ancak birkaç Gün sonrasında Amerika Birleşik Devletleri’nin İdlib’de düzenlediği hava saldırısı sonucunda gerilim tekrar yükseldi.