Türk mutfağı deyince ilk akla gelen yemeklerden olan Kebap, oldukça köklü bir tarihe sahiptir. Tarihi kaynaklarda kebabın ilk olarak Orta Asya'da yapıldığı geçer. Öyle ki Türkler Orta Asya'dan Anadolu'ya göç ederken kebap kültürünü de taşımayı unutmamışlar. Dünyanın her yerinde oldukça sevilen kebap, etin çeşitli baharatlarla birlikte ateş üzerinde pişirilmesiyle hazırlanır ve etin türüne, pişirilmesine ve kullanılan baharatlara göre de çeşitlendirilerek isimlendirilir.

 

 

İstanbul, kebap kültürü açısından dünyanın en zengin şehirlerinden biridir. Burada, her bütçeye ve her zevke uygun kebapçılar bulabilirsiniz. Özellikle Kebap yolculuğunu İstanbul'dan başlatabilirsin.İstanbul'da kebap denemeden önce mutlaka uğraman gereken yerlerden biri, Sultanahmet’tir. Sultanahmet, tarihi ve kültürel zenginliğiyle olduğu kadar kebapçılarıyla da oldukça ünlüdür. 

 

 

Tarihi dokusu bozulmamış bölgede turistlik gezinize Turgut Pide Kebap’ta yemek molası verebilirsiniz. Restoranının menüsünde, geleneksel kebaplardan modern yorumlara kadar pek çok farklı kebap çeşidi yer alıyor. Çeşitlendirilmiş menüsüyle misafirlere kebap dışında da farklı lezzet deneyimleri sunan restoran, güler yüzlülüğüyle içinizi ısıtacak çalışanlara ev sahipliği yapıyor. 

 

 

Tarihi yarımadanın otantik havasında dünyanın her yerinden gelen turistleri ağırlayan Turgut Pide Kebap, her bir ısırık ve dumanın büyüsüyle sizi lezzet yolculuğuna sürükler. Bu tarihi atmosferde aileniz ve sevdiklerinizle lezzetin keyfine doyasıya varabilirsiniz.