Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kayseri Develi’de cıva faciasının yaşandığı altın madenine gitti. İşçilerin cıva ile zehirlenmesinin ardından facianın üstü kapatılmaya çalışıldı. Zafer Partisi olayın en başından beri takipçisi oldu.

 

Özdağ: "Kayseri Develi'de Kanadalı bir maden şirketi, Türk halkının sağlığını siyanürle riske atanken, çalışanlarını da cıva ile zehirliyor. Zafer Partisi olarak, Türk halkının kaynaklarını, Türk halkını zehirleyerek çalmanıza izin vermeyeceğiz! Biz Zafer Partisi olarak çevre meselelerini bir programda eşantiyon, süs gibi görmüyoruz. Vatansever olmak demek Atatürkçü, milliyetçi olmak demek. Atatürk’ün bıraktığı vatana sahip çıkmak demek. Vatanı gayrimenkul olarak görmemek, vatanı üzerinde yaşadığımız kutsal bir coğrafya olarak görmek. Ağacına da, insanalar da, hayvanlara da sahip çıkmak demek. Siz de şimdi kendi kendinize soruyorsunuz. Zafer Partisi bu konuda ne yapabilir zaten AKP iktidarı bütün bunları mümkün hale getiriyor ve onlar izin verdiği sürece bu devam eder. Seçimlerden sonra Zafer Partisi Türk halkı yetki verirse gerekeni yapar." dedi.

 

zafer partisi

Kanadalı bu firmayla, Kanada halkı önünde hesaplaşacağız! 

 

"Bizim yapacağımız başka bir şey daha olacak o da sizin şimdi Türkçe seyrettiğiniz görüntüleri altyazı ile İngilizceye çevireceğiz ve Kanada’nın bütün internet sitelerinde oynatacağız. Çünkü burada Kanadalı bir firma var. Bu Kanadalı firma Türk insanına yaptığını, Kanada’da Kanada insanına yapamıyor. Ne yazık ki AKP’nin yönettiği Türkiye’de hukuk önünde hesaplaşmak mümkün değil ama Kanada’da bu Kanadalı bu firmayla Kanada halkı önünde hesaplaşacağız."