Yasa dışı göç edilen ülkelerin başında gelen Almanya, Türklerin göç ederken yeni bir rota kullandığını iddia etti!

 

Yasa dışı göç edilen ülkelerin başında gelen Almanya, Türklerin göç ederken yeni bir rota kullandığını iddia etti. sözcü.com’un aktardığına göre, Almanya’nın gazetelerinden biri olan Bild, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’ya gitmeye hazırlandığı zamanda bir iddiayı duyurdu.

Son zamanlarda çokça Türk’ün ülkeye kaçak şekilde girdiğini belirterek, yeni kaçak göç rotası meydana geldiğini söyledi. Aynı zamanda insan kaçakçılarının, insanları Türkiye’den Sırbistan’a oradan Avrupa’ya götürdüğü iddiasında bulundu.

Gazete son olarak şunları ekledi:

“Sırp devlet havayolu şirketi, Belgrad’a 122 euroya tek yön bilet satıyor. Sırplar, mültecilerin gelmesine izin verdikten sonra bunların kamyonlarla taşınmasına göz yumuyor”

 “Yapılan sorgular sırasında mülteciler Sırbistan’a uçtuklarını ve daha sonra Almanya’ya kaçak olarak giriş yaptıklarını söyledi” Macaristan, Slovakya, Polonya, Çekya, Avusturya ve Almanya gibi ülkelerden kısacası “Balkan Rotası’nın” yoğunlukla kullanıldığı belirtildi. 

Bild Gazetesi’ne açıklamada bulunan siyasetçi Knut Abraham “Scholz, Erdoğan’ı yeni bir mülteci anlaşması imzalamaya ikna etmeli” ifadelerini kullandı.