65 yaşındaki oyuncu Rıza Akın hayata gözlerini yumdu. Usta oyuncu Menderes Samancılar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meslektaşı Rıza Akın'ın geçirdiği beyin kanaması sebebiyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

 

Çok sayıda sinema, televizyon ve tiyatrolarda  yer alan Rıza Akın, dün beyin kanaması geçirmişti. Akın, ameliyatın ardından yoğun bakıma alınmıştı. Samancılar, sosyal medya hesabından, "Rıza Akın kardeşim beyin kanaması geçirdi. Ameliyattan çıktı, yoğun bakımda... Allah onu sevdiklerine bağışlasın. Kardeşim bunu da atlatacaktır. Sonuna kadar tüm doktorlarımıza inanıyor ve güveniyoruz" mesajını yayınlamıştı. Geçirdiği beyin kanamasının ardından tedavisi yoğun bakımda süren 65 yaşındaki Rıza Akın'dan acı haber geldi. Akın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kötü haberi ise yeniden Menderes Samancılar, "Canım kardeşimi kaybettik" sözleriyle Rıza Akın'ın sevenlerine duyurdu.  Cesur Yürek, Maral: En Güzel Hikayem, Kardeş Payı, Gözetleme Kulesi, Alev Alev, Tövbeler Tövbesi,Kılıç Günü, Samanyolu, Oğul, Masumlar, Neşeli Hayat, Karanlıktakiler, Hesaplaşma, Son Bahar, Tatil Kitabı, Kalpsiz Adam, Beyaz Gelincik gibi birçok dizi ve filmde rol almıştı. 

rıza akın haytını kaybetti

Rıza Akın Kim?

 

Rıza Akın, 15 Eylül 1957'de doğdu. Tiyatroyla Adana Halkevi'nde, ortaokul yıllarında tanıştı. Tiyatro için Ankara'ya taşınan Akın, Ankara Birlik Tiyatrosu'nda profesyonelleşti. 1969-1977 yılları arasında tiyatro yaşantısına ara verdikten sonra iletişim okudu ve gazetecilik yapmaya başladı. Tiyatroyu oyunculuk dışındaki çalışmalarla Adana'da sürdüren Rıza Akın, 1997 yılında Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğu'nu kurdu ve beş yıl sanat danışmanlığını yaptı. Akın, 2005 yılında Tayfun Pirselimoğlu'nun tamamlanamayan 'Kuartet' adlı filmiyle oyunculuğa dönmüştü.