Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın seçim kampanyasında vaat ettiği hizmetlerden öne çıkan projesi metro hattı.

Şişli’'den İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşımı metro ile sağlayacak proje havalimanını şehir içine yakın hale getirecek. Şişli ulaşım konusunda bu projeyle trafik çilesinde rahat bir nefes alacak. Farklı noktalardaki metro ağlarıyla Şişli’den İstanbul’un her noktasına ulaşım daha kolay hale gelecek.

Gayrettepe - İstanbul Havalimanı Halkalı metro hattı
Gayrettepe - İstanbul Havalimanı - Halkalı metrosuyla 64.5 km’lik mesafedeki 6 semt 17 metro istasyonuyla birleşip entegre edilecek. Gayrettepe istasyonu aktarmalar için merkezi bir konum haline gelecek. 

Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutpaşa güzergahındaki 8 ilçe 19 metro istasyonu sayesinde birleşecek. Bu hatların tamamlanmasıyla deniz hatlarından da, metrobüse, fünikülere, tramvaya ve metro hattına farklı noktadan aktarma imkanı sağlayacak.

Üç katlı tüp geçit en önemli projeler arasında

İncirli - Gayrettepe Söğütlüçeşme metro hattının tamamlanmasıyla 15 istasyonla 31 km'lik  8 ilçe birleşecek. Metropol olan İstanbul bu entegreler sayesinde ulaşımı kolay hale getirecek ve zamandan tasarruf edilecek. Çağlayan'dan ve Mecidiyeköydeki metro istasyonlarından vatandaşlar metrobüse aktarma yapabilecek. 

BİSİKLETLE ULAŞIM

Bisiklet yollarının çoğalmasıyla bisiklet kullanımı daha kolay ve yaygın hale gelecek. Ulaşımda artık bisikletlerin de önemli bir yeri olacak. Yıldırım projelerini açıklarken mevcut bisiklet yollarının şu an için yetersiz olduğunu aktarmıştı.