Ziraat Bankası'ndan çalışanlara büyük jest! Ziraat Bankası'ndan 300 milyonluk hediye... Çalışanlar arasında hediye saati satanlar var! Ziraat Bankası, kuruluşunun yıldönümü nedeniyle bünyesinde 10 yıl ve üstünde hizmet vermiş olan personellerine 31 bin TL değerinde saat hediye etti. 

 

Kamu bankalarından Ziraat Bankası, kuruluşunun 159. Yılı dolayısıyla bankada 10 yıl ve üstü süresi boyunca hizmet vermiş personeline toplamda 300 milyon TL ödenerek saat hediye etmeye başladı. Saatin ise 31 bin TL değerinde İsviçre yapımı Longines Marka saat olduğu öğrenildi. Olayı TV100 yazarı Barış Yarkadaş değerlendirdi.

 

Hediye edilen saatleri satışa çıkardılar

 

 Yarkadaş’ın yazısı şu ifadelere yer verdi; “Ziraat Bankası, kuruluşunun 159. yılı dolayısıyla, bankada 10 yıl ve üstünde hizmet vermiş olan personeline saat dağıtıyor. Diyebilirsiniz ki; ‘’Ne güzel işte... Personeline değer veriyor. Ne var bunda?” Ancak kazın ayağı öyle değil… Banka yönetimi, sayıları 15 bini bulan 10 yıl ve üstü çalışanlara etiket fiyatı 31 bin TL olan İsviçre yapımı Longines marka saat hediye ediyor. Cuma günü dağıtılmaya başlayan saatleri gören personel, önce ne yapacağını şaşırıyor. Ticaret sitelerinden satışa çıkarılıyor. Zira; maaşları 10 ile 12 bin TL arasında değişen personeller, 31 bin TL değerindeki saatlerin kendilerine verilmesi karşısında şaşkına uğruyor. Üzerinde “Kuruluş yıl dönümü hatırasıdır…” yazan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen bir iş insanı olan Satılmış Gürbüz’e ait GÜRBÜZ SAATÇİLİK etiketi taşıyan saatler bir süre masaların üstünde kalıyor. Ancak işin şekli aynı gece değişiyor… İlk şaşkınlığını üzerlerinden atan ve hediyelerini teslim alan personeller, Longines marka saatlerini cuma gecesinden itibaren SAHİBİNDEN.COM’da satışa çıkarıyor. Üstelik haraç mezat… Kimi 20 bin kimi ise 17–18 bin TL’ye satmaya çalışıyor. Banka yönetimi, saatlerin sitelerde satılmaya başladığını görünce, personeli uyarıyor ve ‘’Satıştan kaldırın’’ diyor. Bu yazıyı yazarken, adı geçen siteye girdim ve gözümle gördüm. Sahibinden.com’da 20-21–22 Kasım 2022 tarihi itibariyle satışa konulan Longines marka yüzlerce saat var. Bu bilgileri netleştirdikten sonra Ziraat Bankası’ndan emekli olan üç tanıdığımı aradım ve bilgileri doğrulatmak istedim. Zira; mevcut personelleri arasam başlarına iş açabilirdim. Emekli dostlarım bir saat içinde geri dönerek “Ne yazık ki; bilgilerin tamamı doğru” dediler. Bunun üzerine bu kez Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar’ı önce makamından ardından ise cep telefonundan aradım. Geri dönüş olmayınca cep telefonuna konuyu anlatan bir mesaj yazdım.