Ünlü deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, 21 Şubat Perşembe günü 7, 8 veya daha büyük bir deprem olacağını iddia etmişti. Bugün Ekvador'da 7.7 şiddetinde deprem meydana geldi. Akıllara ise deprem önceden bilinebilir mi sorusu geldi.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da 7.7 büyüklüğünde deprem oldu.
Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS)'nin verilerine göre, Ekvador'un Ambato şehrinin 224 km güneydoğusunda 7.7 şiddetinde deprem meydana geldi.

Deprem, Peru ve Kolombiya gibi komşu ülkelerde de hissedildi.


DEPREMİ ÖNCEDEN NASIL BİLDİ?

Ünlü deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, 21 Şubat Perşembe günü 7, 8 veya daha büyük bir deprem olacağını iddia etmişti.

Avustralyalı gökbilimci olan Frank Hoogerbeets, “Şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacak ve bunun etkileri dünya için korkunç olacak” dedi.

Tahmininden son derece emin olduğunu söyleyen Hoogerbeets bu defa mega deprem için net tarih vererek, 21 Şubat Perşembe günü büyük depremlerin yaşanacağını söyledi.

Üç yıldır yoğun gözlemler yaptığını söyleyen deprem tahmincisi Hoogerbeets, gezegen hizalanması durumunda şiddetli depremlerin görüldüğünü öne sürdü.

Hoogerbets'in iddiaları gündemi meşgul ederken birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağını tahmin etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını kaydetti.


HAKLI ÇIKTI

Bu açıklamayı yaptığı zaman Hoogerbeets'e deli ve kahin dediler ama bugün deprem sonrası insanlar sosyal medyadan yoğun bir şekilde Frank Hoogerbeets'e sahip çıktı.