Sahada maçın taktiği ne olursa olsun çoğu kurguda planın kalbi takımın 6 numarası. 6 numara futbolda köprü görevini yerine getirip hücumla defansın birbirine bağlanmasını sağlarken dünya futbolunda Rodri ya da (Madrid'de olan oyununu baz alırsak)Casemiro gibi mevkiisindeki temel görevi defansın yanı sıra hücum katkısını da düşünen oyuncular saha içi dinamizmi en yukarıya çıkartıyor. 

Fakat güncelde en iyi 6 numaranın kim olduğu konusunda bi fikir öne sunmam gerekirse ben hakkımı Declan Rice için kullanırım. 

Hem sert maçlarda 8 olarak kullanılacak hem de akan oyunda bölgeleri birbirine bu kadar sıkı şekilde bağlayabilecek bir 6 numara. Geçtiğimiz maç sonu demecinde Declan Rice’ın bir açıklaması vardı. “Hocamız beni 8 oynatıyor ama 8 oynamayı pek sevmiyorum. Topa daha fazla ve hızlı dokunmak zorunda kalıyorum.” Orta sahanın yükünü çekmekten uzak şekilde istediği mevkiide şekillendiğinde Declan Rice üzerine 6 numara söylemek oldukça güç. Palhinha ve Rodri de bu mücadelenin içinde bulunuyor olsa da Declan Rice inanılmaz bir sezon geçiriyor.

Öteki yandan bu sene orta sahanın en önemli noktasını içeren 6 numara Fenerbahçe'nin belki de sezon başından beri en çok sıkıntı çektiği yer. Olası oyun planında 6 numara olarak kadroya dahil edilen Krunic'in takım dinamizmi açısından ne kalite ne oyun akışı ne akan oyunda hareketlilik ne de başka şekilde katkısı olmadığı gözler önünde. Takıma bir katkı sağlamaktan çok oyunu durağanlaştıran bir oyuncu için bu kadar ısrar sadece oynanan futbola hakaret gibi geliyor. Sorumluluk verildiğinde 6 numaraya geçen Djiku ve İsmail'in oyun içindeki adımlarına bakıldığında bu pozisyonda değerlendirilecek isimler arasında oldukları aşikar. Pep'in de dediği gibi 6 numara, takımın geri kalanını düşünmek zorundadır