Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın fethinin 812. yıl dönümünü kutladı. Erdoğan, Antalya kalesinin olduğu bir tebrik kartı yayınladı.

Ülkemizin göz bebeği Antalya'nın fethinin 812. yıl dönümünü tebrik ediyorum diyerek yayınladığı görsele şu notları yazdı:

"Selçuklu Sultanı Birinci Gıyaseddin Keyhüsrev ve kahraman askerlerinin 812 yıl önce fethetme şerefine nail olduğu Antalya, asırlardır medeniyetimizin en önemli karargâhlarından biri olmuştur.
Merhum Şair Yahya Kemal Beyatlı’nın da dediği gibi “Mekânı fethetmek bir marifettir fakat mekânla beraber zamanı da fethetmek yüz misli değerindedir.”
Bizler de bu anlayıştan yola çıkarak zamanı fethetmenin, ülkemizin göz bebeği Antalya’yı bir dünya markası haline getirmenin gayretindeyiz.
Ecdadımıza olan vefa borcumuzu, tabii güzellikleriyle, turizmiyle, sanatıyla, tarımıyla, Antalya’yı her alanda liderliğe taşıyarak ödeyeceğimize inanıyoruz.
Antalya'nın fethinin 812. yıl dönümü vesilesiyle, vatanımızın bağımsızlığı için can veren tüm şehitlerimizi minnetle yâd ediyor, tüm Antalyalı kardeşlerime selamlarımı iletiyorum."

Bugün Antalya'da fetih kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi’nin işbirliğiyle, fethin 812. yılı kutlandı. Antalya bugün şenlik havası yaşadı.