Barış Akarsu filminde oynayacak olan Aslı Bekiroğlu, katıldığı bir davette Akarsu'nun ölümüne dair sorulara verdiği cevap tepki toplamış, sonrasında projeden ayrılmıştı. Geçtiğimiz haftalarda ise yeni filmi 'Bandırma Füze Kulübü'nün galasında rol arkadaşını dinlemeyerek başkalarıyla sohbet eden Aslı Bekiroğlu, yine gündem olmuştu. Bekiroğlu, Bebek'te görüntülendi.

 

CNN Türk'ün haberine göre; Geçtiğimiz aylarda bir ödül törenine katılan Aslı Bekiroğlu, kadrosunda yer alacağı film hakkında konuşarak, filmde Akarsu'nun kız arkadaşını Zeynep'i canlandıracağını söylemişti. Muhabirlerin, "Barış Bey'in trajik bir ölümü oldu, ne söylemek istersiniz?" sorusuna Aslı Bekiroğlu gülümseyerek, "Ne diyeyim hayatım, başı sağ olsun ne denir? Tövbe yarabbim" yanıtını vermişti. Bu sözleri tepki çeken ünlü oyuncu, gelen eleştirilerin ardından ise sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı.  Bekiroğlu, özür dileyerek rol alacağı filmden ayrıldığını duyurmuştu.

 

İşte o paylaşımda şu sözleri dile getirmişti;

 

Aslı Bekiroğlu, "Önceki akşam katıldığım stil ödülleri davetinde, kıyafet ve stil üzerine konuşurken yakında çekimleri başlayacak olan Barış Akarsu'nun hayatını anlatan sinema filmi hakkında peş peşe sorular geldi. Proje hakkında konuşma iznim olmadığı için ipucu verme korkusuyla o an filmle ilgili soruları gülümseyerek geçiştirmeye çalışırken ortaya çıkan acemi çabam, sanatçının ve kız arkadaşının sevenleri tarafında yanlış anlaşıldı ve üzüntüyle karşılandı.İsteyeceğim en son şey böyle algılanmaktı. Çocukluğundan beri hikayesine ve anısına büyük saygı duyduğum, bu nedenle filminde yer almayı çok istediğim sanatçının yakınları ve sevenlerinden tüm samimiyetimle özür diliyorum. Filmin zarar görmemesi ve sanatçının sevenlerinin daha fazla üzülmemesi için projeden çekiliyorum. " ifadesini kullandı.

 

Bekiroğlu, geçtiğimiz haftalarda ise 'Bandırma Füze Kulübü' filminin galasına katılmıştı. Aslı Bekiroğlu, rol arkadaşı Deniz Can Aktaş'ın muhabirler açıklama yaptığı sırada, arkadaşını dinlememesi ve arkada koyu bir sohbete tutulması sebebiyle yine eleştirilmiti. Aslı Bekiroğlu, gelen tepkilerin üzerine "Aptal bir kız değilim" diyerek kendini savunmuştu.

 

 Geçtiğimiz gün Bebek’te objektiflere takıldı. Yürüyüşüne kahve molası veren Aslı Bekiroğlu, görüntülendiğini fark edince kameralara poz verdi. Muhabirlerle konuşmayı da ihmal etmeyen Aslı Bekiroğlu, "Film çok güzeldi, izleme şansınız oldu mu? Sizlerde gidip izleyin” dedi. Galada yaşanan olaylar sorulunca ünlü isim, "Onları boş verin. Gereken açıklamayı Ertan Bey ve Mustafa Bey yaptılar zaten” cevabını verdi. Birçok kez linç yiyen Aslı Bekiroğlu, "Alıştık artık, canları sıkılıyor. Hiçbir şey söylemek istemiyorum. Yorumlar beni çok yordu ve üzdü" diye yanıt verdi.