CHP Avcılar Belediye Başkan aday adayı Doç. Dr. Mimar Gülay Yedekci, Avcılar’da sivil toplum örgütleri, esnaf ve temsilcileri, muhtarlar, spor kulüpleri ve yöre dernekleri programı kapsamında, Avcılar Gençlik Kültür Gelişim Sanat ve Dayanışma Derneğini ziyaret ederek bilgi aldı. Projelerini anlattı.

 

Gülay Yedekci yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

 

“Avcılar Belediyesi’nin Avcılar ’da yaşayan ve öğrenim gören 14-22 yaş arası gençlerin hizmetine sunacağımız "Gençlik Sanat Merkezi" binlerce gencin sanatla tanışmasına, kendini keşfetmesine ve sosyalleşmesine aracılık edecek.”

 

Yedekci, sözlerine devam ederken  "Tekno-Avcı’lar kentteki uzmanlaşma ve kümelenmelere yönelik olarak kurulacak. Tekno-Avcılar, aynı zamanda liselere kadar uzanarak gençlerimizin teknolojiyle ve yazılım alanıyla erken yaşlarda buluşmasını sağlayacak ve gençlerin toplumsal yaşam içinde nitelikli bir gelişme sağlayabilmesinin mekanı haline gelecek.

 

Tekno-Semtler, aynı zamanda kentte yaşayan farklı kesimlerden insanlar arasında ekonomik ve kültürel açıdan geçişkenlik alanları olarak ön plana çıkacak. Dolayısıyla bu projemiz aynı zamanda toplumsal adaleti sağlayacak.

 

Üniversite-Avcılar projesi, iki temel konuda mevcut üniversitelerimizin hem kendi aralarında hem de yerel yönetimlerle yakın iş birliği sağlaması konusunda iş birliği yapacağız.” dedi.