Karadeniz müziğinin sevilen sanatçılarıncan Cimili İbo İstanbulda tedavi gördüğü hastanede hayat savaşını kaybetti. Memleketi Rize'de cenaze namazı kılınan ünlü sanatçının gözyaşları içinde sevenleri tarafından toprağa verildi.

Geçen yıl yakalandığı koranavirüsü yenen şarkıcı İbrahim Özer sonrasında böbrek yetmezliği ve enfeksiyondan dolayı yoğun bakıma alındı. Özer bir süre tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirerek sevenlerine veda etti. Cenazesi Rize'ye getirildi. Cenazesine çok sayıda sevenlerin katılmasının yanı sıra Ak Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı ile Rize Valisi Kemal Çeber Belediye Başkanı Rahmi Metin gibi isimler katıldı. 

Cenazeye katılan şarkıcı Davut Güloğlu, "Karadeniz, önemli bir değerini kaybetti. Hem esprileriyle hem müzikleriyle Karadeniz'i en güzel şekilde temsil eden bir kardeşimizi kaybettik. Ailesine ve sevenlerine Allah sabır versin. Ailesi, tabii ki sevenleriyle birlikte sanatçı dostlarını burada görmek isterdi. Bu vefayı burada göremediğim için ben de üzüntülüyüm” dedi.

Oyuncu Zafer Kalfa ise “Bizim için değerli, güzel bir dost, Karadeniz’den eksildi. Benim gözlerim Karadeniz’in diğer değerlerini bu cenazede aradı. Yalnız bırakılacak biri değildi” ifadelerini kullandı.