Ünlü milyarder Elon Musk yeni projesini ilk kez açıkladı. Fox New’den Tucker Carlson ile yaptığı röportajda Musk, hükümet yetkililerinin Twitter verilerine erişimine karşın neler yapacağını da aktardı.

 

Webtekno'ya göre, Elon Musk, "Aklımı başımdan aldı" ifadeleriyle açıkladığı mesele ile ilgili adım attığını duyurdu. Röportaja göre Twitter geliştiricileri, mesajlara uçtan uca şifreleme getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Elon Musk'ın açıklamasına göre üzerinde çalışılan özellik, çok büyük bir ihtimalle nisan ayı sona ermeden duyurulacak. 

 

Elon Musk, bundan birkaç ay önce Twitter'da bir paylaşım yapmış ve "İhtiyacımız olan şey TruthGPT" ifadelerini kullanmıştı. Musk, TruthGPT olarak isimlendirdiği yeni bir yapay zekâ aracı üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu yapay zekâ, evrenin nasıl oluştuğunu anlamak ve 'gerçeği aramak' için özel olarak dizayn edilecek.

 

Elon Musk'a göre TruthGPT, insanlığı yok etmeye çalışacak yapay zekâ teknolojilerinin karşısında duracak. Milyarder iş insanı, yapay zekânın evreni anlamaya odaklanacağından ve insanların da evrenin bir parçası olduğundan, TruthGPT'nin insanlığı yok etmek gibi bir amaca sahip olamayacağını ifade ediyor.