İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NUN

PENDİK'TE ANADOLU YAKASI BOSNA SANCAK DERNEĞİ'Nİ AKŞAM ZİYARETİ DEV BIR MİTİNGE DÖNÜŞTÜ

 

16 milyon İstanbullu bir kez daha dünyanın gözbebeği şehrimizi emin ellere teslim etmek üzere, 31 martta sandık başına gitmeye hazırlanırken, Türkiye'nin en kalabalık Boşnak oluşumu Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı 'yı Pendik'te ağırladı.

Konuşmasında "Mustafa Kemal Atatürk’ün hepimizde yarattığı 1919 ruhu ve sorumluluk bilinciyle; 
*sosyal belediyecilik hizmetlerinin, 
*hakça ve adilce yönetilmenin, 
*bireysel hak ve özgürlüklerin,
*demokrasi ve  hukuk düzeninin
tercihi konusunda vatandaşlık görevimizi yerine getireceğiz"diyen Dernek Başkanı Erdoğan Erden, "Tam yol ileri" dedi.
 
"İftar sonrası bir çay içeriz diye düşünmüştüm. Bu kadar güzel ve coşkulu bir toplulukla bana gece mitingi hazırladığınız için teşekkür ederim" diyerek duygularını samimiyetle ifade eden Sayın İmamoğlu, Boşnakça yazılmış olan pankartları okuyup, geleceğimizin umudu Boşnak çocuklarımızı da kucakladı.
İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, “Her karşılandığım ilçede artık bunun adı miting değil. Bunun adı, aile buluşması. Biz kocaman bir aileyiz. Tam ‘aileyiz’ dedim, bir güzel annem de oradan bakıyor bana. Tam öyleyiz. Çoluk, çocuk, bütün hanımefendiler, beyefendiler, gençler hep birlikte buradayız ya, hep birlikte karşılıyorsunuz ya, benim için dünyanın en büyük nimeti. Onun için diyorum ki -bunu içtenlikle söylüyorum- ‘Ne olur Allah'ım, beni bu güzel insanlara mahcup etme, onları mutlu eden bir belediye başkanı olabileyim.’ Gerçekten çok kutsal bir iş bu hizmet. Çok kutsal bir görev, belediyecilik hizmeti” dedi. 
 
Bu coşkulu buluşmanın  Türkçe ve Boşnakça sunumun, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve Başkan yardımcıları olan Aysun Kılıçaslan Soku ve Ayça Sancaklı gerçekleştirdi.
 
2019 yılında iki kere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek, İstanbul gibi bir dünya metropolünü pandemi ve ekonomik kriz koşullarında 5 yıldır yöneten, Istanbul'un tarihi mirasına sahip çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve bu dönemde  de İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu ve Pendik Belediye Başkan Adayı Tarık Balyalı'yı, Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği'nin evsahipliğinde bütün Pendikli Boşnaklar sevgi seliyle karşıladı ve bağrına bastı.
Halk sokaklara sığmadı ve hep bir ağızdan "Tam yol ileri" diye destek verdi.