İsrail'den Refah'a Kanlı Saldırı: Siviller Hedefte

İsrail, dünyanın tepkilerine aldırış etmeden Gazze Şeridi’ndeki saldırılarına devam ediyor. Son olarak, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde sivillerin bulunduğu bir çadır kampa saldırı düzenlendi. Bu saldırıda çocuklar ve bebekler yanarak can verdi. Dünyaya servis edilen görüntüler izleyenleri dehşete düşürdü.

Dün akşam saatlerinde gerçekleşen bu saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 40’a yükseldi.

"Eşi Benzeri Görülmemiş Bir Katliam"

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı, tarihte daha önce hiç bu kadar çok katliam aracının bir araya getirilip dünyanın gözü önünde kullanılmadığını, Gazze’de şu anda olduğu gibi halkın su, gıda, ilaç, elektrik ve yakıttan mahrum bırakıldığını, altyapının çökertildiğini, tüm kurumların tahrip edildiğini, sanitasyonun bozulduğunu, salgın hastalıkların yayıldığını, sağlık sisteminin çökertildiğini, kuşatmanın uygulandığını, geçişlerin kapatıldığını ve tıbbi malzeme ile heyetlerin girişinin engellendiğini doğrulamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Yaralı ve Cenazeler Hastanelere Taşındı

Filistin Kızılayı'ndan yapılan bir diğer açıklamada, sağlık ekiplerinin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda Filistinlinin cenazesi ile yaralıları hastanelere götürdüğü belirtildi.