Bir İngiliz gazetesinin haberine göre şifrelenmiş bir kolayca erişilebilen Supreme adlı güvenlik firmasının Biostar iki adlı biyometrik güvenlik sisteminin veritabanında yer alıyor.

 

İngiltere polis Teşkilatı savunma şirketleri ve bankalara hizmet veren Avrupa branşında pazar lideri olduğunu savunan şirket 100 tanıma parmak izi gibi teknolojiyle binalara ve güvenlik gerektiren giriş çıkışlar kullanılan merkezi kontrol sistemlerine hizmet veriyor İsrailli araştırmacılar geçtiğimiz hafta veritabanına kolayca erişim sağlayarak 23 gigabayt veriye ulaştı.

Bu sorun o kadar korkutucu bir boyutta ki bu verilerin arasında yüz tanıma verileri kullanıcı fotoğrafları şifrelenmiş kullanıcı paroları kişisel bilgiler güvenlik bilgileri hizmeti veren kurum çalışanlarının bilgileri binalara ilişkin güvenlik bilgileri gibi bir sürü belge bilgi içeriyor bu verilerle ve hatta veritabanındaki verileri değiştirebilir dışardan fotoğraf ve parmak izi gibi eklene bildiğini burada herhangi birinin binaya girebileceği gibi şifrelerden farklı olarak parmak izleri değişmeyeceği biliniyor. Ketesi bir tehdit olduğunda yerlere yönelik bilgilendirme yapacaklarını kaydettiler.