Edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (İSKİ) bütçe kitapçığında, önümüzdeki ayın başından itibaren suya %20 oranında zam öngörüldü.

1 Aralık’tan İtibaren Geçerli Olacak

Bütçe kitapçığında öngörülen zammın kesin olarak yapılması halinde, 1 Aralık 2019 tarihinden itibaren geçerli olması bekleniyor. 2020 yılı İSKİ bütçe hesaplarına göre yapılması planlanan zammın oranı yüzde 20 olarak hesaplanmış olsa da zammın bu oranın birkaç puan altında ya da üstünde olabileceği de su zammıyla ilgili beklenenler arasında yer alıyor.

Mevcutta 0-15 metreküpe kadar su kullanan kişilerin ödediği metreküp fiyatı 4 TL iken, zamdan sonra aynı aralıkta su tüketenler suyun metreküpü için 4,80 TL ödeyecek. 11-20 metreküp arasında su tüketen kişiler ise metreküpüne 6 TL öderken, zammın yapılmasıyla birlikte her metreküp su için 7,20 TL ödemeye başlayacak.

Mayıs 2019’da Büyük Bir İndirim Yapılmıştı

Mayıs 2019’da belediye başkanlığı görevine vekaleten bakan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya zamanında Ak Parti İBB Grup Başkan Vekili tarafından belediye meclisine sunulan teklif sonrasında, su fiyatlarında indirim yapılmıştı. O dönem konutlar için toplam yüzde 46 oranında yapılan indirim, iş yerlerindeki su tüketimi için ise yüzde 10 olmuştu.

İSKİ 2020 yılı bütçe değerlendirmesinde yapılacak zammın ise, elektrik, doğalgaz ve kimyasal maddelere gelen zam nedeniyle zaruri olduğu açıklandı.