İstiklal Marşımız 98 yaşında! Tam 98 yıl önce bugün İstiklal Marşı TBMM'de kabul edildi. 

İstiklal Marşı'nın kabülünün 98'inci yıldönümü bugün kutlanıyor. Mehmet Âkif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal marşımız, 12 Mart 1921'de Birinci TBMM tarafından “İstiklâl Marşı” olarak kabul edildi. Usta şair Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı Anadolu'da Milli Mücadele devam ederken kaleme aldı. Türk askerinin ve Türk milletinin cesareti, yürekliliği ve bağımsızlığa olan tutkusunu anlatan İstiklal Marşı, bugün tam 98 yaşında.

Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın!” diyerek Türk milletinin gönlünde taht kurmuş ve halka malolmuş milli şairimizdir.

İstiklal Marşı, Türkiye ve KKTC'nin milli marşıdır.

Mehmet Akif, 27 Aralık 1936'da yaşamını yitirmiş Hakk'a yürümüştür. Milli Şairin, Milli Mücadele'ye nasıl katıldığıyla ilgili geçmiş yıllarda belge yayınlanmıştır. 8 Nisan 1920 tarihli belgeye göre Mustafa Kemal, Mehmet Akif'i Milli Mücadele'ye katılması için Ankara'ya çağırmıştır. Akif'in Ankara'ya yolculuğu Kuvayi Milliye tarafından organize edilmiştir. Meclise giden Akif'i Mustafa Kemal gördüğünde sizi bekliyordum diyerek özel olarak görüşmüştür. 

Demokrasigazetesi.com olarak, İstiklal marşımızın TBMM'de kabulünün 98'inci yılını kutluyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, 
aziz şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz.