Kış aylarına geçiş dönemlerinde ve soğuk havalarda sık sık yaşanan üşütme, nezle, grip durumlarının en büyük belirtileri arasında bulunan boğaz ağrısı yaşam kalitesinin oldukça düşmesine neden oluyor. Genellikle önemsiz görünen, grip nedeniyle kaynaklandığını düşündüğümüz boğaz ağrıları,yutma problemleri kanserin de önemli belirtisi olarak görülüyor.

 

Günümüzde kanser vakalarında her geçen gün artış görülüyor. Kanserin belirtileri hakkında bilinçli olmak hayat kurtarıyor. Birçok farklı kanser türü bulunuyor, bu kanser türlerinin belirtileri bulunduğu bölgeye göre değişim gösteriyor. Boğaz kanseri de tehlikeli türler arasında yer alıyor. Boğaz kanserinin belirtileri günlük olarak sıklıkla yaşandığı için göz ardı edilebiliyor. Bu da kanserin teşhis edilmesinin zorlaşmasına neden oluyor.

 

Boğaz Kanserinin Belirtileri

 

Boğazda Yumru

Büyümüş veya şişmiş bir lenf düğümünün neden olduğu boğazımızda bir yumru olabilir.Doktorlara göreş bir veya daha fazla lenf düğümünde şişme, baş ve boyun kanserlerinin yanı sıra boğaz kanserinin yaygın bir belirtisidir

 

Boğaz ağrısı

Boğazınızda geçmeyen ağrı veya rahatsızlık, boğaz kanserinin en yaygın semptomlarından biridir.

 

Yutma Sorunları

Boğaz kanseri, yiyecekleri çiğnerken ve yutarken hafif veya şiddetli ağrıya veya yanma hissine de neden olabilir. Yiyecekler bazen boğazınıza yapışabilir,

 

Ses değişiklikleri

Boğaz kanserinin en belirgin semptomlarından biri seste değişikliktir. Daha sessiz, boğuk veya her zaman üşüyormuşsunuz gibi ses çıkarabileceğinden sesinizde hafif bir fark görebilirsiniz. Bazı kelimelerinizi geveleyerek veya bazı sesleri telaffuz etmekte zorlanabilirsiniz.

 

Dilde Beyaz Lekeler

Herhangi bir ağrıya neden olmamalarına rağmen dilinizde kronikleşen beyaz lekeler fark edebilirsiniz.