Muğla’da bir çiftçi sürekli domates çekmekten vazgeçip ejder meyvesi için kolları sıvadı. Ejder meyvesi fidanı diken çiftçi sırasında yaklaşık 1800 ağaçtan oluşan bahçesini gözü gibi koruyor. Masrafı çok olmayan ve bakımı kolay olan meyvenin kilosu 15 ila 20 TL’den satışa sunuluyor.

 

Pazardan büyük ilgi gören meyve neredeyse yok satıyor. Türkiye’de ilk olarak Mersin bölgesinde yetiştirilen ejder meyvesi ağırlığı 300 gram ila 1 kg arasında değişen meyve veriyor. Yetiştirilme esnasında kimyasal gübre kullanılmadığı için Buda meyvenin üretiminde hem kişilerin meyveyi tercih etmesini sağlıyor hem de düşük maliyet sebebi ile çiftçinin yüzünü güldürüyor. Meyvenin anavatana Vietnam’da ejder meyvesinin genellikle dondurma ve ilaç sanayisinde kullanıldığı biliniyor.

 

Bazı Çiftçiler bu sene hangi ürün fazla satıldıysa bir sonraki sene ona yönelerek ekimi yapıyor bundan dolayı piyasada ürünün artmasından dolayı fiyatlar düşüyor. Bu sebeple farklı meyveleri ve sebzeleri yönelen Çiftçiler bu tür meyveleri deneyerek şanslarını aramaya başlıyor. Anlaşılan o ki meyvenin Diğer meyvelerden değişik olma sebebiyle piyasada aranan meyveler arasında yer almaya başladı. Ürün aynı zamanda yılda sekiz defa ürün verebiliyor hasat zamanı ise temmuz ayinin başından itibaren aralık ayinin sonuna kadar yapılabiliyor.