Son dönemde yazdığı ekonomi yazılarıyla dikkat çeken ekonomist Metin Yüksel Paramedya sitesinde Fenerbahçe ile ilgili yeni yazısını kaleme aldı. 

 

Son dönemde yazdığı ekonomi yazılarıyla dikkat çeken ekonomist Metin Yüksel Paramedya sitesinde Fenerbahçe ile ilgili yeni yazısını kaleme aldı. 

 

Fenerbahçelilerin borsacı Metin Abisi yazdı:

 

Bir Şölendir, Fenerbahçe-Galatsaray derbileri, mahalleye enerji gelir, cafeler dolar taşar, şarkılar türküler takı maç bitene kadar devam eder, Özlenen bir tablo vardı. ’Manipülasyon da makul şüphe’’’ye bile yer bırakmayacak bir maç oldu. Darısı BİST oyuncularına, onlarda ‘’manipülasyon’’amaçlı işlem yapmadan küçük yatımcının huzur için de yatırım yapmalarını saglarlar.

 

Bedri Rahmi;

İstabul deyince aklına

Stadyum gelir

Kanımın karıştığını duyarım ılık ılık

Memleketimin insanlarına

Daha fazla sokulmak isterim yanlarına

Ben de bağırırım birlikte

Avazım çıktığım kadar

Göğsümü gere gere

Ver Lefter’e yaz deftere

 

Ne yaşanırsa yaşansın borsada ve stadyumdan kopmayalım,

 

Maç aslında tek kelime ile herkesin dersine çalıştığı bir oyundu. İsmail hoca en büyük traderi FRED 3 hafta ‘’işlem yasağı’’yiyince, İRFAN’’nın portföyü ile alım açığını kapatmaya çalışınca Küçük yatırımcının tavan beklentisi ile ilgili karamsarlığa biraz arttı.

 

Aslında iki hoca da aynı sistemle çıkmıştı, İsmail Hoca herkese inat diye, kendi reçetesini yırtmış İRFAN ve SMANZ-KY, ÇEKO’nun arkasında, 4-3-2-1 sistemi ile çıkmıştı.

 

Macın en etkili ismi ‘’pasör santrafor ‘’ÇEKO’nun etkili oyunu ile yaratılan koşu kanallarına İRFAN ve Smazky’NİN etkili koşular yapamaması ya da kontrolsüz final paslarındaki başarısızlık sonucu önemli bir pozisyon olmadan ilk yarı bitti, İsmil Hoca ikinci yarıda fabrika ayarlarına dönünce, İSMAİL CENGİZ ile gelen alım gücü ile tahtada istikrarlı işlem olsa da oyun SMNAZ_ky ve TADİÇ’in etkisiz oyunları sonuç getirmedi

 

Sonuç gelmeyen oyunda, Oyunu kilitleyerek, Galatasaray’ın hücum etkinliğinin aksaması artık, ‘’savruk savunma’’ hatalarına bağlı hale geldi, karşılıklı olarak birkaç pozisyon yakalansa dahi, sonuç degşmedi. Dostluk içinde kapanan günde puanlar da dostça paylaşıldı.

 

Dikkat çekici husus MUSLERA’NIN kendinden kendine işlemleri oldu,’’sıfır sonuçlu’’ işlemde komisyona çalıştı.

 

Can Baba’nın dediği gibi, Hayat dediğin gibi,3 gündür. Dün gitti, yarın meçhul gün bugündür,’’

 

Varolasın ‘’Dünya Derbisi’’

 

Not: Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.