OnePlus 7T özellikleri ve tasarımı uzun bir dönem konuşulacak gibi görünüyor.  Ekran kısmında OnePlus 7T’nin 6.55 inç büyüklüğüne sahip ekranı Full HD+ çözünürlük imkanı sağlıyor. 90 Hz yenileme hızına sahip olan ve HDR10+ gibi güncel teknolojileri tamamen destekleme özelliğindeki ekran, DCI-P3 renk gamutunu yüzde yüz oranında destekleme üzerine kurulmuş. Bununla beraber parmak izi okuma teknolojisi de bünyesinde yer alıyor. 

Cihaza ilk olarak baktığımız zaman ise karşımıza damla çentik tasarıma sahip şekli denk geliyor. Bu tasarımın verdiği şıklık kullanıcılara yüzde 86.5 oranında bir ekran kasa oranı sunuyor.

8 GB RAM’in bulunduğu telefon, gücünü Qualcomm’un Snapdragon 855 Plus işlemcisinden güç alıyor. 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilmiş olan Snapdragon 855 Plus, en hızlı tek çekirdeği ile 2.96 GHz hızında çalışan, toplamda sekiz çekirdekli bir işlemci konumunda.  700 MHz hızında çalışma özelliğine sahip Adreno 640 grafik birimine ev sahipliği yapan işlemci, 8 GB RAM ile desteklenir halde.

Kamera konusunda da iddialı olan cihazın arka kısmında 48 MB var. Megapiksel çözünürlüğünde f/1.6 diyaframa sahip ana kamera bulunuyor. Bu kameraya 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 telefoto ve 16 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 ultra geniş açılı kamera yardımcı oluyor.