Aksaray’da Çiftçiler ve sebze yetiştiricileri bahçelerinin önüne tezgâh kurarak organik meyve sebze satarak gelir elde ediyor. Tüketiciler ise bahçeye giderek ürünlerini kendileri toplayabiliyor toplamak istemeyenler için ise tezgâhta hazır ürünler mevcut da bulunuyor, İsterlerse oradan toplama imkânları olabiliyor.

 

Belirli aralıklarla açan üreticiler evlerinin bahçesinde yetiştirdikleri meyve sebzeleri yol kenarında satıyorlar geri dönüş yoluna giden gurbetçiler günleri büyük ilgi gösteriyor. Tüketiciler ise yerli ve güvenilir olduğu için sebze-meyve alışverişlerini bu tezgâhlardan gerçekleştiriliyor sebze-meyve zamanı geldiği zaman almak için buraya gelip topluyorlar tüketiciler durumdan gayet memnun.

Tüketiciler ise ürünleri tarladan bahçeden kendileri toplamaktan gayet memnun toprak ile haşır neşir oluyorlar Buda vücutlarındaki elektriği ve negatif enerjiyi çekiyor. Tarladan patatesini iyi olan kişiler veya bahçeden taze domates biber salatalarını toplayan kişileri görmek her gün mümkün. Genellikle tarladan ve bahçeden toplamak isteyenler oluyor hazır topladığımız ürünleri almak isteyenler de var ama yoğunluk olarak tüketici kendi yiyeceği ürününü bahçeden koparıp alıyor.