Oyuncu ve yazar olan Pakize Suda hayata gözlerini yumdu. Geçtiğimiz aylarda demans teşhisi konulan oyuncu Pakize Suda, beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında yaşamını yitirdi. Suda'nın cenazesi cuma günü defnedilecek. Pakize Suda, sevenlerini derin bir hüzne boğdu.

 

Bir süredir demans hastalığıyla mücadele eden Pakize Suda'dan acı haber geldi. 'Hayat Bilgisi', 'Davetsiz Misafir' ve 'Sevda Çiçeği' adlı yapımlarda rol alan oyuncu ve yazar Suda'nın beynine pıhtı atması sonucu 70 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Üzücü haberi Pakize Suda'nın yeğeni Dilara Elagözlü, duyurdu. Elagözlü, yaptığı açıklamada, "Bir süredir rahatsız olan ve tedavi görmekte olan sevgili teyzemiz Pakize Suda, beynine pıhtı atması sonucu bu sabah yaşamını yitirmiştir. Çok üzgünüz. Sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verdi. Elagözlü, ardından "Kendisinden önce vefat eden annesi ve kardeşine kavuştu. Sevenlerinden dua etmelerini istiyorum. Başımız sağ olsun. Cenazesi 23 Aralık'ta Muğla'dan kaldırılacak" dedi.

 

 

Pakize Suda'nın yeğeni Dilara Elagözlü, konuya ilişkin şunları söylemişti: "Teyzemin bu rahatsızlığı 6-7 seneye dayanıyor. Unutmalarla, eşyalarını kaybetmelerle başladı. Birlikte çalıştığı insanlar da bunu fark etti. Kendisi bu rahatsızlığını uzun süre kabul etmedi. Kendinde olduğu süre içinde, 'Siz kendinize bakın' dedi. Anneannemin ve teyzemin arka arkaya rahmetli olmasıyla, yaşadığı duygusal şeylerde bu hastalığı tetikledi. Tiroid haplarını belli bir süre kullanmadı. Bana bir konuşmamızda 'Her şeyi unutarak ölmek istiyorum' dedi. 18 yaşından beri kendi yaşamayı tercih etmiş, kedileriyle mutlu olan bir insan. Sinirli ve şüpheci yapısı hastalıkla daha da gelişti. Birkaç senedir sözlerine itibar edilemeyecek bir hale geldi. 3 sene önce etrafından bize şikayet geldi, evine gittim. Evi çok dağınıktı. Toparlamak istedim ama izin vermedi. Doktorları çağırmak istedik ama kabul etmedi. Elimizden geldiği sürece bakmaya çalışıyoruz. Henüz bu hastalığa bir çare yok. İlaçlar sadece semptomları yavaşlatıyor. Fiziksel sağlığı iyi ama beyin olarak bu şekilde..." demişti.

 

 

Kardeşini kaybettikten sonra zor günler geçiren ve 49 kiloya kadar düşen Suda, 2017 yılında ise annesi Sehavet Suda'nın yaşamını yitirmesi ile yıkılmıştı. 23 Nisan 1952 yılında İzmir’de doğan Pakize Suda 21 Aralık 2022'de hayatını kaybetti.